duminică, 9 decembrie 2012

ROMANE, ESTI UN PROST

Romane, esti un prost. Da, da. Esti un prost cu p mare si ai nevoie sa fii condus de altii care sunt mult mai destepti ca tine. Dar ca sa nu fii contrariat hai sa discutam concret.

    1. Tu ai invatat intr-o scoala normala (acolo unde exista scoala) si ai fost mereu cel mai bun din clasa ta pentru ca parintii mereu iti spuneau ca fara carte nu ai parte. asa ai ajuns sa fii un inginer cu diploma si probabil ai imbatranit studiind. ESTI PROST.
    In era moderna treci prin scoala cu bani (ai parintilor sau ai altora), bani care te fac sa fii cel mai bun din clasa ta si chiar din scoala. Faci scoli renumite din strainatate si vii cu diplome si doctorate si intri in politica. Odata ajuns acolo vei primi si mai multe recunoasteri academice si titluri onorifice ceea ce te va face un super geniu.
    2. Tu ai invatat sa iti repari masina singur cu o surubelnita si un ciocan, ai tras mereu de ea sa fie functionala sa poti duce si tu familia in concediu la mare. Iar daca se intampla sa te prinda radarul cu ceva kilometri in plus ai invatat sa lasi capul jos, sa vorbesti frumos si eventual sa impingi o spaguta mica poate poate se trece cu vederea greseala ta. ESTI PROST.
    In era moderna masinile nu se mai repara cu ciocanul ci se schimba cu una cu cai putere mai multi. Confortul masinii trebuie sa depaseasca cu mult confortul casei iar kilometrajul din bord trebuie sa fie cu mult peste numarul maxim pana la care ai invatat sa numeri (desi diplomele academice de la pct. 1 vor spune altceva). Daca totusi se intampla sa fii prins de radar atunci poti sta linistit: licuricii si numerele preferentiale de pe masina ta vor face ca politistul sa iti ofere o mica spaguta doar doar vei trece cu vederea greseala lui si nu il vei certa si apela la alti prieteni cu diploma ce sunt sefi peste el.
    3. Tu probabil abia iti permiti sa iti faci un concediu undeva la tara si pentru asta strangi bani la ciorap vreme de un an intreg. De tari straine ai auzit vorbe si ai vazut imagini mirifice la televizor (daca ai - luat cu credit si acum te cauta banca). Te consolezi spunandu-ti ca oricum nu stii limbi straine, ca nu ai tu ce sa cauti in alte tari si ca nicaieri nu e mai bine ca acasa. ESTI PROST.
    In era moderna concediile in alte tari sunt ca mersul de odinioara la uzina cu autobuzul, doar judetele Italia sau Spania sunt pentru capsunari si bone. Stii toate limbile popoarelor doar ai cel mai bun translator iar diplomele de la pct.1 iti vor oferi veleitati de investitor si trebuie sa detii cel putin o casa pe coaste: Azur si Fildes ca doar banii nu sunt o problema. Esti politician si traiesti din banii altora.
 
    Puncte slabe ar mai fi dar nu vreau sa le enumar ca pe urma te sinucizi. Dar concluzia este ca ESTI PROST si nu poti gandi tu pentru tine asa ca mai bine lasa pe cel umblat prin tari straine si cu fisetul plin de diplome sa te conduca. Tu nu trebuie decat sa te bucuri la alegeri de pomenile electorale si sa mergi la vot. Tu nu trebuie sa vrei mai mult pentru ca asta ar insemna sa fii politician drept urmare nu vei primi nimic din ce vrei. Tu doar traieste simtul civil si pune stampila pe al mai simpatic (ca cacat mananca toti). VOTEAZA!


 TU ESTI UN PROST SI ASA TREBUIE SA RAMAI .

 P.S. PROSTULE, azi nu se mai fura oua si paine masluind cartela la alimentara. Azi se fura electronic cate o banca sau cate un fond European. Cat esti de PROOOOST.