miercuri, 26 ianuarie 2011

Surviving Bear Grylls (sau Tehnici esentiale anti-foame)

      Ma uitam azi la show-ul "Tehnici esentiale de supravietuire" cu Bear Grylls de pe Discovery Channel si in episodul de azi incearca o supravietuire extrema in Turcia. Desi serialul e putin tras de par in ceea ce priveste modul in care ajungi sa fii "supravietuitor", personajul e savuros prin comportamentul aproape natural de adevarat "naufragiat" cu o echipa de filmare dupa el.
      Revenind la episodul de azi. Inceputul este deplasat pentru un om obisnuit care nu e dornic de aventuri extreme: Bear este parasutat pe varful unui munte din Turcia si aterizeaza la punct fix intr-un lac de mica adancime ori acolo nu poti ajunge ca "naufragiat" decat in doua moduri - fie carat de un cataclism natural si deci mort sau prin prabusirea avionului de linie caz in care nu am auzit nici o companie sa ofere 300 de parasute pentru pasageri in caz de urgenta.
      Trecand peste inceput, este un lait-motiv (si nu light-motiv, ca asta are zahar) al fiecarui episod ca Bear sa confectioneze sau sa construiasca cate o chestie. Azi si-a fabricat o pluta facuta din cateva lemne, crengi si parapanta. Recunosc ca ceea ce a iesit din mainile lui a fost un produs destul de bun si chiar avea si aspect estetic. Si a facut asta pentru ca nu avea hrana. Ei, si ma gandeam asa, intr-o doara: Oare ce ar fi in stare sa faca Bear Grylls daca ar primi mancare? Si am ajuns la urmatoarea concluzie:
1. Pentru un baton de ciocolata ar fi pus si cabina la pluta;
2. Pentru un castron de bors i-ar fi pus si motor cu elice si ar fi fost pluta cu motor;
3. Pentru un pui fript la cuptor i-ar fi pus coada si elice si ar fi facut elicopter.
      Totusi interesant ar fi de facut inca un serial despre cum reuseste familia lui sa supravietuiasca in casa alaturi de el, pentru ca nu pot sa imi inchipui ca este tocmai o viata usoara: mobilierul din casa trebuie sa fi fost facut din crengile copacilor din fata casei, patul ar trebui sa fie mereu atarnat intre lustrele din tavan, meniul la masa ar fi compus (sau mai bine zis descompus) din ceea ce misca prin si pe sub casa iar un gratar in familie ar fi o aventura de aprins focul cu betele sau cu piatra de cremene.
      In mare ma declar un admirator al serialului pentru simplu fapt ca nu am mai vazut pana acum nici un om care sa manance atatea chestii ciudate si care sa nu ii vina inapoi. In ciuda ironiilor, serialul este folositor. Acusi. Trust me!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu