miercuri, 8 decembrie 2010

Confessions (sau Marturiile unui om beat)

      Nu e nimic mai  aiurea decat sa fii pus in fata unei decizii ce trebuie sa o iei si din cauza slabiciunii umane refuzi sa o iei in stare lucida. Refugiul tau este in alcool, singura ta consolare in momente dificile. Stai ca prostul in fata budei incercand sa te pisi coerent si fara sa uzi colacul intr-o ultima incercare de a dovedi ca nu esti beat. Viata ta e un nimic si te simti ca un rahat. Te agati de orice dovada a faptului ca odata ai fost cineva, incerci sa iti pastrezi demnitatea.
      Ai vrea ca totul sa se termine in clipa urmatoare ca sa nu faci si mai multa lume sa sufere. Stai pe marginea balconului cu paharul de bautura in mana si sorbi incet. Nu ti se pare corect sa pleci din lume fara a iti incheia socotelile cu ceilalti dar cu cat zabovesti mai mult in aceasta lume cu atat te simti mai dator fata de cei din jurul tau sa iti iei macar ramas bun. Toata incercrea ta de a parea un om fara griji nu e decat o fatada pe care prietenii o simt si incerca sa te ajute.
        Ai vrea sa poti sa le arati cine esti cu adevarat si sa lasi lacrimile sa rabufneasca. Dar ce fel de exemplu ai mai fi daca ei ar sti ca si tu ai slabiciunile tale. Ai vrea sa plangi, ai vrea sa iti urli durerea ta si disperarea dar asta nu ar face din tine decat un om slab. Si tu nu vrei asta. Vrei ca lumea sa te priveasca si sa te considere un totem al indiferentei, desi in tine se duce o lupta grea intre iertare si pedeapsa.
      Iti pare rau ca nu ai avut ocazia sa faci lucrurile asa cum trebuie si poate iti va parea rau maine dimineata cand vei citi randurile scrise la betie si iti vei da seama ca ai aberat. Tot ce iti doresi nu este decat iubire in lume si speranta ca intr-o zi va fi mai bine. (scuze daca textul nu este de o coerenta exceptionala dar norii negri si tulburi ai betiei nu te indeamna decat la cugetari nefaste.
      Refuz sa fac un final textului pentru ca probbil finalul e mai mult decat un text asa ca  ...

Un comentariu:

  1. Hmmmmmmm, alcoolul e bun...pana la un punct pentru ca, la naiba, a doua zi problemele vor fi tot acolo si te-ai mai si pricopsit cu o durere de cap...
    Pentru restul...Orice copac falnic ajunge la un punct in care i se taie crengile, nu pentru a fi taiat definitiv ci pentru a ...reinmuguri. Nu este un sfarsitul asa ca nu te chinui sa faci unul...Nu te mai obosi sa iti joci atat de bine rolul de exemplu pentru ca "iubirea in lume" pe care ti-o doresti in nici un caz nu va veni din atata management al propriei imagini pe care toti il jucat bazat mai mult pe fatada decat pe sentimente sincere. Fii tu insuti first of all.
    Iar daca acum esti in patul tau, intorcandu-te de pe o parte pe alta zi merci, altii dorm in colt de strada sau cu alte cinci persoane langa ei...

    RăspundețiȘtergere