joi, 1 iulie 2010

Good bye my friend ... ( sau Ziua in care am inceput sa mor )

       "MURÍ, mor (vb. IV. Intranz.) = A înceta de a mai trăi, de a mai fi în viață; a răposa, a deceda, a sucomba, a expia." Aceasta este definitia cuvantului data de Dex, insa in ultima vreme refuz aceasta definitie a mortii si nu dintr-un motiv optimist ci chiar din contra. Oare definitia este diferita atunci cand respiri si te misti dar in rest nu mai exista nimic in tine, cand nu mai ai nici un tel si cand visele la care tindeai candva acum devin o povara pentru cei din jurul tau.
        Mort esti si atunci cand te dezamagesti pe tine, cand incerci sa fii diferit de ceea ce spuneau altii candva ca vei fi dar nu reusesti decat sa amani "previziunile". Te inchizi in tine si incepi sa pui in balanta motivele si pro si motivele contra pentru a mai trai, si nu de putine ori ajungi la concluzia ca e mai bine sa iti iei un "concediu" permanent, sa te retragi in liniste din spectacolul vietii tale si sa lasi lucrurile sa isi urmeze calea fara tine, si in acest fel sa inchizi gurile celor care aveau mereu ceva de comentat la adresa ta sau care mereu aveau o privire de dizgratie pregatita pentru tine. Mori atunci cand refuzi sa mai speri si fiecare isi are o limita a sperantei. Atunci cand zambetele sunt putine si fortate, cand oftatul adanc e la fiecare 5 minute, cand lacrimile sunt infranate cu noduri in gat si cand fiecare rasarit de soare devine o povara a unei noi zile, nu inseamna decat ca ai incetat sa mai traiesti, sa mai fii in viata.
        Totul ar fi foarte simplu sa dispari daca esti impacat cu tine si cu viata ta, pentru ca atunci cand mori nu mai ai constiinta si nici nu prea iti mai pasa de ce se intampla dupa tine pentru ca nu mai ai cum, nu mai ai pareri de rau, nu mai ai zamtete, lacrimi sau oftat, totul devine linisit si mut. Dar ce te faci cu cei dragi carora le vei lipsi? Nimic! Desi nimeni nu recunoaste, un lucru este clar: NIMIC SI NIMENI NU PLANGE VESNIC, ci doar absenta ta este cea care doare, dar in timp se vindeca. Deci, mai corect ar fi: MURI, mor = A absenta din viata cuiva drag, fara posibilitatea de a te intoarce.



Good bye my friend it's hard to die
When all the birds are singing in the sky
... ...

(Westlife - Seasons In The Sun)

Un comentariu: