marți, 4 februarie 2014

Cum stii ca esti din Piatra Neamt.

Daca rasfoiesti Pagini Aurii si iti dai seama ca ii stii pe toti dupa nume, cnp, varsta, sex, adresa, s-ar putea sa fii din Piatra Neamt.

Daca oriunde ai merge, tu te duci la culcare la ora 10 pentru ca ... datina in sat, esti din Piatra Neamt.

Daca cineva a facut o pagina de Facbook cu "Esti din Piatra Neamt daca ...", ai dat Like dar in primele 10 minute s-a asternut linistea pentru ca nu mai era nimic de zis, atunci esti din Piatra Neamt.

Daca in orasul tau exista un cartier numit Speranta dar acolo majoritatea oamenilor nu mai au speranta, esti din Piatra Neamt.

Daca in orasul tau exista un Mall in care nu mai e mall ci serviciul permise si evidenta populatiei, atunci esti din Piatra Neamt.

Daca in orasul tau traieste Mararu, ai pus-o: esti din Piatra Neamt.

Daca acum un an iti verificai instinctual masina pe dedesubt pentru ca ... bombe si pentru ca nu toti e perfecti si greseste, inseamna ca esti din Piatra Neamt.

Daca in orasul tau cartea de telefoane are 5 milimetri grosime si asta pentru ca vine in editie limitata cu coperti cartonate, atunci esti din Piatra Neamt.

Daca atunci cand iesi la plimbare iti vine sa dai buna ziua la toti, cam cum e traditia in rural, esti din Piatra Neamt.

Daca gondola din orasul tau cheltuie iarna pe curent ce a castigat vara de la "turisti", esti din Piatra Neamt.

Daca cu putin talent organizatoric poti ingramadi toti locuitorii orasului tau in 6 autocare, atunci esti din Piatra Neamt.

Daca in orasul tau e cel mai "tzapan" strand si 90% din cei care vin in el vara sunt din Bacau, Iasi, Suceava, atunci esti din Piatra Neamt.

Daca troleele din orasul tau sunt pline cu maxim 5 pensionari si cam atat, inseamna ca esti din Piatra Neamt.

Daca in orasul tau sunt mai mult de 5 masini pe strada doar atunci cand vin Italenii di la Italia, atunci esti clar din Piatra Neamt.

Daca in fiecare magazin in care intri gasesti bastoane si palarii, chiar daca e magazin de nou-nascuti, pentru ca media de varsta seamana cu viteza legala de 50Km/h, atunci esti din Piatra Neamt.

Daca in orasul tau numeri magazinele non-stop pe doar 2 degete, atunci traiesti in Piatra Neamt.

Daca in Ajun de Anul Nou cauti mascarpone in toate magazinele dar nu mai gasesti pentru ca toti nemtenii mananca Tiramisu (deh, Italenii), atunci esti din Piatra Neamt.

Daca iti doresti sa faci Craciunul sau Pastele acasa in Piatra, dar cand ajungi iti doresti sa fi fost pe peron in Gara de Nord pentru ca era mai multa lume si 3 non-stop-uri, atunci esti din Piatra Neamt (da mutat de-acolo).

Daca in orasul tau ai un popa care pune clopotele de pe casetofon, atunci esti din Piatra Neamt si il stii pe Chiti.

Daca atunci cand te uiti la semnul de "Bun venit" de la intrarea in oras il poti vedea si pe cel de "Drum bun", pentru ca e orasul mic, atunci te afli sau esti in/din Piatra Neamt.

Daca oriunde ai locui in oras toata lumea e la maxim 20 de minute de mers pe jos fata de tine, atunci esti din Piatra Neamt.

Daca toata lumea admira orasul tau dar nimeni nu ar vrea sa se mute in el, atunci esti din Piatra Neamt si ai gondola.

Daca gara din orasul tau se mai numeste gara si nu halta pentru ca mai circula Rapidul de Bicaz-Bucuresti odata pe zi, atunci esti din Piatra Neamt.

Daca in orasul tau exista tramvai, sigur nu esti din Piatra Neamt.

Daca pentru un bilet cumparat la gondola primesti un hamburger gratuit la McDonald's, esti in Piatra Neamt.

Daca in orasul tau sunt 100 de farmacii si 100 de filiale de banca iar toate astea sunt cu 99,5 mai multe decat sali de cinema, atunci esti din Piatra Neamt.

Daca in orasul tau dai examenul auto -oras- pentru a 3-a oara, inseamna ca esti un nemtean care nu e facut pentru soferie.

Daca in orasul tau cel mai simplu e sa vorbesti cu prietenii tai, fiecare la fereastra lui, desi stati in cartiere diferite, atunci esti clar din Piatra Neamt.

Daca un drum cu taxiul prin jumatate de oras costa cat un bilet de avion pana in Viena desi taximetristul nu are aparatul masluit, atunci esti din Piatra Neamt si e 4 lei KM.

Daca tzaganii din orasul tau s-au bucurat cand s-a daramat Reconstructia pentru ca are si gura lor de unde sa manace fer si caramidi, atunci esti din Piatra Neamt.

Daca in orasul tau sunt 20 de caini comunitari dar sufoca orasul, atunci esi din Piatra Neamt.

Daca in oras ai un sens giratoriu dar toti soferii aplica regula prioritatii de dreapta, atunci esti din Piatra Neamt.

Daca zambesti sau razi cand citesti "Daca-urile" astea, atunci esti nemtean si ai simtul umorului.(sau esti din alt oras si iti plac glumele cu moldoveni)

Daca tocmai ai enervat jumatate de oras pentru ca ti-au citit postarea si pentru ca ii ai in lista de Facebook, atunci esti Cucolea Octavian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu